Blog

Van weinig bevlogen naar bevlogen medewerkers, in slechts een half jaar

Van weinig bevlogen naar bevlogen medewerkers, in slechts een half jaar

Een te hoge werkdruk, onvoldoende steun door de leidinggevende, een gebrek aan sociale steun van collega’s en een slechte balans tussen werk en privé… Drie teams van een zorg- en dienstverleningsvestiging in het noorden van het land scoorden enkele maanden geleden enorm hoog op hun stressbronnen. En dat kwam hun werk niet ten goede. Interimmanager Janny Dons en team- en loopbaancoach Irene de Groot stonden voor de enorme uitdaging, om alle medewerkers weer in hun kracht te zetten. En daar zijn ze met vlag en wimpel in geslaagd.

Moed om tegen de regelzucht in te gaan

Moed om tegen de regelzucht in te gaan

Moed is de mentale kracht om weerstand te bieden en moeilijke situaties goed te doorstaan. Daarnaast wordt moed geassocieerd met pionieren. Pionieren betekent nieuwe benaderingen vinden voor oude problemen en daarbij sterk op je waarden en overtuigingen vertrouwen. Het duidt erop dat je weloverwogen risico’s durft te nemen. Daarnaast is moed een voorwaarde voor creativiteit en innovatie lees ik in het boek van Inge Nuijten ‘Echte leiders dienen’. Deze zinnen dansen door mijn hoofd als ik aanwezig ben bij de presentatie van Jannie Nijlunsing over ‘Zorg Zonder Regels’.

Zorg zonder regels en werken aan een betere ouderenzorg klinkt mij als muziek in de oren. Toen ik op mijn 17e besloot een opleiding te volgen in de ouderenzorg belandde ik een wereld die compleet nieuw voor mij was. In de vroege ochtend luisterden wij naar het afdelingshoofd. Ze was streng vond ik, witte kraag en boorden op haar uniform gaven aan dat ze de leiding had. Uit een schriftje werden de bijzonderheden van bijna 50 bewoners opgedreund en daarna gingen we aan het werk.

Irene de Groot

Irene de Groot is initiatiefnemer van Ideemajeur en Baanboetseren

 

Irene de Groot
Tongerboutstrjitte 21
9051 ET Stiens
058-8447679 | 06-23959112